+38761343420 Info@grandriver.ba

ADRENALINSKA TURA KROZ HERCEGOVINU

(1 Review)
PREPORUČUJEMO
From1,540 KM
PREPORUČUJEMO
From1,540 KM
Puno ime i prezime*
Email adresa*
Datum dolaska*
Datum odlaska*
Telefon*
Broj osoba*
Upit*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2938

Zašto rezervisati kod nas?

 • Jamstvo najbolje cijene bez ikakvih problema
 • Služba za korisnike dostupna 24/7 24/7
 • Izleti i ture po vlastitom izboru
 • Besplatno putno osiguranje
8 dana / 7 noći
Availability : Maj – Novembar
Konjic, BiH
Konjic, BiH
Min Age : 12+
Max People : 200
Deatlji o turi

Osnovne informacije

 • Preporučuje se za: Svakoga
 • Period: Maj – Novembar
 • Šta ponijeti: Udobna obuća i odjeća, sunčane naočale, kremu za sunce, novac za suvenire
 • Uslovi: Prosječno aktivne osobe
 • Nivo zahtjevnosti: Srednje zahtjevna tura
 • Minimalno godina: Djeca ispod 12 godina uz prisustvo roditelja / trenera
 • Vrijeme trajanja: 8 dana / 7 noći
 • Cijena: 1460 KM
 • Rezervacije: +38761343420

Šta je uključeno

 • Profesionalne turističke vodiče
 • Sedam (7) noćenja / Osam (8) dana
 • Noćenja: 2x Sarajevo, 1x Lukomir, 1x Boračko jezero, 3x Konjic
 • Obroke i piće uz obroke po danu (doručak, ručak, večera, lunch packet)
 • Planinarske ture na Prenj, Visočicu, Čvrsnicu, Obalj, vodopad Skakavac (licencirani vodiči, oprema, osiguranje)
 • Posjeta posljednjem bosanskom tradicionalnom selu Lukomir
 • Turistički obilazak gradova Sarajevo, Konjic, Mostar, Međugorje, Počitelj, Blagaj
 • Turistički obilazak parka prirode Blidinje i vodopada Kravice
 • Organizirani prijevoz za aktivnosti predviđene aranžmanom
 • CD sa fotografijama
 • Cjelokupna organizacija putovanja
PLAN AKTIVNOSTI

Dan 1Dolazak i turistički obilazak grada Sarajevo

Dolazak i ručak na Baščaršiji. Poslije ručka obilazak stare jezgre grada iz 15-og vijeka (Baščaršija, Gazi Husrefbegova džamija, Gazi Husrefbegov bezistan, Sebilj, Svrzina kuća, gradska vijećnica, Katedrala Srca Isusova, Latinska ćuprija – Principov most, Morića Han, kuća Sevdaha, Avaz toranj). Slobodne aktivnosti. Večera i noćenje u Sarajevu

Dan 2Planinarska tura (Umoljani – Obalj – Lukomir)

Poslije doručka odlazak na olimpijsku planinu Bjelašnicu organiziranim prijevozom (s kratkom pauzom) i nastavak putovanja do sela Umoljani (1275 mnv). Zaduživanje opreme i početak planinarske ture preko planine Obalj do najvišeg bosanskog sela Lukomir.

Za selo Umoljani se veže legenda o okamenjenoj aždahi. Velika zmija-aždaha je izašla iz kanjona Rakitnice, koji je udaljen 3km od sela, i prošla kroz Studeni potok vijugajući se s namjerom da uništi cijelo selo i pojede seljane. Kada su primijetili opasnost, seljani su se povukli na brdo Pošijak i počeli moliti Boga da se aždaha okameni. Bog je uslišio njihove molitve i u stijeni se i sada može vidjeti oblik te okamenjene nemani. Po tome je selo i dobilo ime Umoljani. Odmah iznad okamenjene aždahe se nalazi katunsko naselje na Gradini, gdje se ljeti boravi dok je stoka na ispaši. Na tom mjestu se i završavaju priče o Umoljanima i polako počinje uspon na planinu Obalj (1896 mnv). Cijelim putem ture se pružaju prelijepi pogledi na vrhove planina Bjelašnice i Visočice. Zatim se spuštamo u selo Lukomir (1495 mnv) koje je proglašeno kulturnim krajolikom i nacionalnim spomenikom BiH.

Kamene kućice pokrivene šindrom od trešnjinog drveta, čisti zrak, miris prirode, domaća kuhinja, mliječni proizvodi, organska hrana, gostoprimstvo su samo neke od stvari koje možemo naći na Lukomiru, gdje vrijedi pravilo „Uživaj! Zaboravi na brzinu današnjeg života. Trči u prirodi! Dodirni nebo i Osjećaj se slobodno“.

Planinarska tura je srednjeg intenziteta. Trajanje ove ture je oko 6 sati, što zavisi od tempa kretanja. Noćenje i večera su organizirani u planinarskom domu na Lukomiru. Posjetioci treba da obezbijede odjeću i obuću, kao i dodatnu presvlaku.

Dan 3Brdsko-biciklistička tura (Lukomir – Visočica – Boračko jezero)

Poslije doručka zaduživanje opreme i početak ture biciklom po makadamu preko Studenog potoka do sela Umoljani. Nakon pauze, nastavak ture asfaltom preko planine Visočice do Boračkog jezera, gorskog oka Hercegovine. Organiziran ručak u restoranu kraj rijeke Neretve. Trajanje ove ture je oko 7 sati, što zavisi od tempa vožnje. Noćenje i večera su organizirani na Boračkom jezeru. Sva potrebna oprema za brdski biciklizam je obezbijeđena (brdsko biciklo, kaciga, ruksak, bočica za vodu). Učesnici u turi treba da obezbijede odjeću i obuću, kao i dodatnu presvlaku.

Dan 4Rafting na rijeci Neretvi (kristalno čista i pitka rijeka)

Poslije doručka organiziranim prijevozom učesnici kreću na polazno odredište raftinga, mjesto Glavatičevo. Zaduživanje rafting opreme, teoretska i praktična priprema od strane licenciranih skipera učesnicima raftinga. Rafting plovidba do Malog kanjona, te pauza za fotografisanje i kupanje. Nastavak plovidbe do ušća rijeke Rakitnice, pauza za obilazak rijeke Rakitnice i ručak (razne vrste jela sa roštilja). Nastavak plovidbe (fotografisanje, kupanje, skakanje – sve po želji gostiju) do mjesta Ljuta, gdje je predviđen završetak raftinga. Razduživanje opreme i povratak u hotel. Dužina rafting putanje od Glavatičeva do Konjica je 23 km i vrijeme trajanja je oko 5 sati. Naši rafting skiperi/vodiči su licencirani i vrsni poznavaoci divljih voda, a naročito rijeke Neretve. Svi učesnici raftinga su sigurni i obećavamo svima nezaboravan provod i druženje. Noćenje i večera su organizirani u Hostelu Stećak u Konjicu. Sva potrebna oprema za rafting je obezbijeđena (čamac, vesla, kacige, prsluci, neoprenska odijela i čizmice, anorak). Učesnici treba da obezbijede kupaći kostim, kao i dodatnu presvlaku.

Dan 5Planinarski pohod na hercegovačke Himalaje (Prenj)

Poslije doručka, obezbijeđenim prijevozom učesnici kreću do polazne tačke, mjesta Tisovica (Prenj). Teoretska i praktična priprema od strane licenciranih vodiča učesnicima planinarskog pohoda. Iz Tisovice (1300 m), jedne od najljepših dolina u BiH koja se proteže dužinom od 5 km i nalazi u srcu hercegovačkih Himalaja, polazi planinarska staza ka najvišim vrhovima planine Prenj. Iz Tisovice vodi planinarska staza kroz crnogoričnu šumu do planinarske kuće Vrutak (1650 m), u vrhu doline Tisovice. Od planinarske kuće Vrutak markirani put vodi uzbrdo ka prenjskim velikanima Otiš (2093 m) i Zelena Glava (2155 m), te izlazi na sedlo koje veže pomenute vrhove. Sa sedla se uspinjemo na Zelenu Glavu penjanjem uz sjevernu stijenu koje je osigurana sajlama. Tokom ture mogu se vidjeti divlji konji. Prenj, odnosno hercegovački Himalaji, se smatra najatraktivnijom planinom u BiH. Vrhovi Prenja su uzbudljivi i privlačni za planinare koji uživaju u čarima netaknute prirode.

Planinarska tura je srednjeg intenziteta. Trajanje ove ture je oko 6 sati, što zavisi od tempa kretanja. Noćenje i večera su organizirani u Hostelu Stećak u Konjicu. Učesnici treba da obezbijede odjeću i obuću, kao i dodatnu presvlaku.

Dan 6Kanjoning rijekom Rakitnicom (drugi najdublji kanjon u Evropi)

Poslije doručka, obezbijeđenim prijevozom učesnici kreću na polazno odredište kanjoninga, mjesto Dubočani. Zaduživanje opreme, teoretska i praktična priprema od strane licenciranih vodiča učesnicima kanjoninga. Spuštanje u spektakularni kanjon Rakitnice koji je jedan od najdubljih u Evropi. Tokom cjelodnevne aktivnosti služimo se plivanjem, ronjenjem, penjanjem, plutanjem kao i skakanjem u određene dijelove kanjona, kako bi uspješno prevazišli sve prepreke koje nam Rakitnica postavlja. Male plaže duž kanjona će omogućiti učesnicima kratke pauze za užinu i fotografisanje. Putovanje Rakitnicom traje oko 7 sati što zavisi od broja učesnika i tempa kretanja. Kanjoning se smatra savršenim ekstremno-avanturističkim izletom i pravim izazovom za sve one koji žele da iskuse pravi adrenalin. Sva potrebna oprema za kanjoning je obezbijeđena (hydrospeed daska, neoprensko odijelo, kaciga, prsluk, čizmice, šuškavac, užad), kao i dvije užine/lunch paketi (sendvič, sok, voćka, čokolada). Učesnici treba da obezbijede kupaći kostim i dodatnu presvlaku. Noćenje i večera su organizirani u Hostelu Stećak u Konjicu.

Dan 7Biciklistička tura Hercegovine (Mostar – Međugorje – vodopad Kravice – Počitelj – Blagaj -Mostar)

Doručak. Organiziranim prijevozom odlazak u Mostar i početak biciklističke ture do Međugorja uz turistički obilazak. Za Međugorje je vezana priča o Gospi koja se ukazala i zbog toga svake godine dolazi veliki broj turista iz cijelog svijeta. Nakon posjete Međugorju odlazak na vodopad Kravice. Vodopad Kravice je prirodni fenomen nalik na Niagarine slapove, gdje se vodeni luk širine preko 150 metara obrušava s visine od 30 metara stvarajući veliki huk i rosnu kišu. Ručak, druženje i fotografisanje na vodopadima. Po povratku, posjeta srednjovjekovnom otomanskom gradu Počitelju, koji je smješten na lijevoj obali Neretve. Na ovom mjestu, bosanski Kralj Tvrtko izgradio je tvrđavu 1383. godine, koju je Osmansko carstvo osvojilo 1471., gdje su se zadržali sve do 1878. godine, što se vidi iz mnogobrojnih spomenika iz osmanskog perioda. Dolazak u grad Blagaj, na rijeci Buni, srednjovjekovni grad Humske države iz koje je polovinom XV. vijeka nastala današnja Hercegovina. S ruševina starog grada ili Kule Herceg Stjepana, koja je izgrađena na strateškom položaju, na hridinama iznad izvora rijeke Bune, pruža se prelijepa panorama doline Neretve. Odlazak u Mostar. Turistički obilazak kulturno-historijskih spomenika grada Mostara: Stari most (UNESCO), stari grad kujundžiluk, Kriva ćuprija, Karađoz-begova džamija, Kule Tara i Halebija, Muzej Hercegovina. Večera i noćenje su organizirani u Mostaru. Sva potrebna oprema za biciklističku turu je obezbijeđena (brdsko biciklo, kaciga, ruksak, bočica). Učesnici treba da obezbijede odjeću i obuću, kao i dodatnu presvlaku.

Dan 8Odlazak

Poslije doručka odlazak turista organiziranim prijevozom na aerodrom u Sarajevo.

Fotografije
1 Review
Sort By:RatingDate

Adis K.

Group Traveller

Fantastično iskustvo, od usluge do doživljaja. Jedva čekamo da opet se okupimo i idemo! Sve preporuke za ekipu

August 15, 2019
We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

Mi koristimo kolačiće da ti damo najbolje iskustvo. Možete saznati više o tome koje kolačiće koristimo ili ih isključiti u postavkama privatnosti.